۱۳۹۹ جمعه ۷ آذر
انتشار کتاب "درک و مدیریت ریسک ایمنی بیمار" توسط آقای مهندس علی درمحمدی (عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت حرفه ای)

کتاب "درک و مدیریت ریسک ایمنی بیمار" به عنوان اولین کتاب در زمینه ایمنی بیمار توسط عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت سرایان ترجمه و تالیف گردید. این کتاب با بهره گیری از تجارب تخصص های مختلف تدوین شده است و مشتمل بر بر پنج بخش و 23 فصل می باشد. بخش اول (مقدمه ای بر ایمنی بیمار و خطاهای پزشکی)، بخش دوم (انواع خطاهای پزشکی) و بخش سوم (راهکارها) می­ باشد. سه بخش فوق ترجمه کتاب "درک ایمنی بیمار[1]" تالیف پرفسور  Wachter (دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو) می ­باشد. بخش چهارم مربوط به (مدیریت ریسک در بیمارستان) می باشد که در فصل اول مفهوم و مراحل مدیریت ریسک و در فصل دوم این بخش به طور اختصاصی روش "تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات ناشی از آن در بخش سلامت (HFMEA)" به همراه تشریح کامل چند مثال کاربردی آورده شده است. این روش در حال حاضر کاربردی­ترین و اختصاصی­ترین روش شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک سلامت و ایمنی در مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی می­ باشد. فصل سوم این بخش به استانداردهای بیمارستان­های دوستدار ایمنی بیمار اختصاص داده شده است. بخش آخر کتاب دربرگیرنده پیوست­ها می­باشد که شامل  : 1) شاخص­های ایمنی بیمار، 2)پرسشنامه پیمایش فرهنگ ایمنی بیمار 3) پرسشنامه ارزیابی جو ایمنی پرستاران 4) کاربرگ­های روش HFMEA و مثال برای سیستم­های هشدار بیمار در ICU  5) لیست کتابهای کلیدی، گزارشات، سری­ها و وب سایت­های ایمنی بیمار می ­باشد. این کتاب برای طیف وسیعی از دانش آموختگان، دانشجویان و شاغلین عزیز مرتبط با مهندسی بهداشت حرفه­ای، مهندسی ایمنی، HSE، کلیه پرسنل درمانی به ویژه پرستاران، پزشکان عمومی و تخصصی و سایر کارشناسان بالینی  توصیه می­گرد.

1395/04/21